måndag 20 juli 2015

Bungeör

Under natten drar regnet förbi. När vi vaknar är det bara mulet. Vi lämnar Lickershamn och tar oss norrut. Det blåser en frisk västlig vind mellan 8-10 ms. När vi kommer fram till Fårösund går vi på bara storen.


Vi forsar genom sundet och bestämmer oss, trots pålandsvind att gå in till Bungeörs kaj.
Enligt kryssarklubbens hamnbeskrivning är det en enkel insegling med ett djup på 3 meter hela vägen in ( när fn skrevs boken, kommer jag senare att undra). 

Ungefär när vi rundar kajen har vi 9 ms i ryggen, jag ser plötsligt botten väldigt tydligt och djuplodet visar som minst 1,6 m. "Håll i hatten, vi går på" hojtar rorsman. Ursäkta men jag håller inte i nån hatt, jag blundar. Vinden viner och på nåt sätt knixar vi oss förbi det grunda och lyckas lägga oss långsides mot kajen (fallfärdig förvisso). 
Phu.Nu ligger vi surrade med fendrarna och tampar åt alla väderstreck. 

Det ser ut att bli en fin kväll nu när adrenalinnivåerna sjunkit. Vi går en liten promenad runt Bungeör, så vacker med stränderna,lotsstugan och fyren.

Ingen orkar laga mat, vi äter rökt fisk, knäckebröd, kex med marmelad och till det dricker vi Gin and tonic och funderar över millimetrars betydelse.

Inga kommentarer :