lördag 22 augusti 2015

S Bergholmen

Postition: 58.48,58'N, 17.32,12'E
Väder: 23° i vattnet 20°. Vind SO 3 ms

Efter jobbet på fredagen pyser vi ut till en ö. Åker en sväng med gummibåten, får blodsockerfall, och måste genast dricka bubbel och äta skaldjur.
Natten är alldeles ljudlös. Vi sover bort hela morgonen. Lämnar lilla ön och bestämmer oss bara för att segla bortöver en sväng.

Segelbåten Gunnar
Vinden är omkring SO och lätt. Jag sätts i gummibåten för lite film och fotografering. Passar bra på liten fjärd i lätta vindar, man vill ju inte gärna driva ut till havs.

Vi funderar på att lägga till vid Isskären, men där ligger det båtar. Vi rundar Askö och fascineras över att det är båtar ÖVERALLT och då menar jag precis överallt. Varje liten bergsbula har en eller flera båtar förtöjda. Vi glider igenom sundet mellan Bokö-Oxnö och styr mot en liten ö-grupp vi besökt för några år sedan. Där ligger det också båtar.

Till sist hamnar vi på en liten ö som vi i normala fall kanske inte skulle hamna på, men nöden har ingen lag. Vi är lite sugna på öl och en bit mat. Vi vill komma fram helt enkelt. Bergholmen är helt okej.


Vi går öpromenad (det måste man göra) annars vet man ju inte vad man missar, tex en sån här grej?
Landa edert UFO här?
Sen blir det den där utlovade ölen och grillningen. Solen sänker sig bort över land och vi är nöjda och belåtna. Vilken trevlig Augusti!




Sov Gott!

Inga kommentarer :