söndag 23 augusti 2015

Hartsö och Hargberget

Position: 58°43'15.4"N 17°27'42.4"E

Kluck-kluck-kluck-kluck börjar det låta ungefär klockan 04.00. Det är en liten lätt nordostlig vind som behagar väcka oss med små vågor i aktern. Vi lyckas somna om några timmar, men det fortsätter att låta. Halv åtta är det ingen ide att ens försöka sova vidare. Vi äter frukost och ger oss av.

Vi seglar i den tilltagande vinden söder ut och gör god fart. Vi lägger till vid Hartsö nedanför det 40 meter höga Hargberget.


Efter fika och bad beger vi oss upp på bergets topp. Det är en bedårande utsikt. Och konditionskrävande.
Hargberget på Hartsö
Efter nedstigningen till baslägret blir det lunch och bad, sen bär det av på nya äventyr.
 
Djupsundet
Med gummibåten åker vi genom Djupsundet (eftersom vi fegar och inte törs gå igenom med Gunnar) och tittat på klippväggen Altarberget, som tja är en brant klippa i vattnet. Inte riktigt lika pampig som Skrubban vid Höga kusten.


Så är det dags att styra hemmåt igen. Vi går genom Stendörren och fascineras över det låga vattenståndet, man ser väldigt mycket sten och klippor sticka upp överallt. Hoppas vi kan komma in till bryggan i den grunda viken.

Lågvatten -25cm


Jodå, vi kommer in till bryggan utan besvär. Nu verkar det som om högtrycket är på väg att gå över, Kanske blir det båtpaus nästa helg. Vi får se.


Hej så länge, Gunnar!

Inga kommentarer :