söndag 16 augusti 2015

Sävö

Under natten är det en dragning åt nordost, vilket gör att små vågor och kluck-ljud håller en del i besättningen vakna och andra sover som små grisar.
När vi stiger upp är det återigen ostligt. Det märks att det friskar i då det skummar om vågtopparna och susar rejält i träden. Vi sjöstuvar båten, och packar ihop gummibåten, sen styr vi mot bryggan.


Och vilken medvind. Med över 12 ms i byarna och långa fräsande vågor dundrar vi fram. Vi gippar några gånger och det är lite äventyrligt när det blåser så hårt.


På Sävös nordvästliga vik finns en klippa som som ligger fullständigt i lä. Underbart i lä. Blåsten verkar också ha städat undan algblomningen så visst vill vi stanna för att sola och bada en stund. Sagt och gjort. Vi lägger till, och somliga som egentligen är lite hariga när det gäller att bada, slår personbästa och simmar till och med omkring lite (fast väldigt fort simmande).När vi till sist kommer oss för, att åka hemåt är det fortfarande friska vindar. Vilken härlig söndag, vilken härlig helg.

Inga kommentarer :